Mat (buzlu) Görünümlü Filmler
Mat görünüm, farklı şekillerde sağlanan bir özelliktir. Birincisi buzlu özellikteki polietilen hammadde ile film mat görünüm kazanır. İkincisi herhangi bir film üzerinde mat özellikli boyanın, parlaklığı ortadan kaldırmasıyla da oluşturulabilir. Ambalajın yüksek kaliteli bir görünüm kazanmasını sağlar.
Anti-fog (buğu önleyici) Filmler
Özel katkı maddeleri ile ürettiğimiz filmler özellikle dondurulmuş gıdaların ambalajlarında su damlacıkları oluşumunu önler. Böylece gıdanın daha uzun süre muhafazası ve kaliteli görünümü sağlanmış olur.
Antistatik Filmler
Özel katkı maddeleri ile ürettiğimiz anti-statik özellikli filmler, paketleme makinelerinde verimin artmasını sağlar. Ambalajın tozlanmasını önler. Antistatik filmlerden üretilen poşetlerde istifin düzgün olmasını sağlanır, elektriklenme azaltılmış olur.
Kaymaz (Anti-Slip) Filmler
Özel hammadde karışımları ile müşterilerimizin kaydırmaz özellikli ambalaj ihtiyaçları için özel film üretimleri yapabilmekteyiz. Bu filmler, yüzeyler arasındaki kayma etkisini azaltarak, geniş yüzey alanlı paketlerin istiflenmesinde kolaylık sağlar.
Tek/Çok-Katmanlı Filmler
Müşteri isteklerine göre, polietilen tek-katmanlı ve çok-katmanlı (co-ex) filmleri geliştirebilmekte, uygun ortamlarda co-ex çeşitlerde filmin alt ve üst yüzeyini farklı renklerde üretilebilmektedir. Müşterilerin özel ihtiyaçları için Art Ambalaj, deneyimli ekibi ile özel ürünlere özel reçeteler geliştirebilmektedir
Çevreye Duyarlı Filmler
Art Ambalaj, oxo-biyoçözünür ve biyobozunur film alternatifleri ile kendisinin ve müşterilerinin çevresel sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmaktadır.
Oxo-Biyoçözünür Filmler
Biyobozunur Filmler
Oxo-biyoçözünür filmler, petrol bazlı plastik hammaddelere oxo-bio katkı maddesi eklenerek elde edilirler. Bu malzemeler ancak güneş ışığı ve oksijen varlığında fragmanlara ayrılmaktadır. Isı, ışık ve nemden uzak ortamda yani kapalı ambalaj içinde çözünme başlamaz. Çözünmenin başlayabilmesi için ürünün ısı, ışık ve neme maruz kalması gerekir. Bundan sonra mikroorganizmalar devreye girer. Topraktaki mikroorganizmalar plastik yapının tamamen toprağa karışmasını sağlar
Biyobozunur malzemeler, doğal bitkilerden üretilmektedir. Hammaddesi mısır yağı, mısır nişastası, portakal kabuğu, tapyoka ürünleri, şeker kamışı, vb bitkiler olabilir. Yenilenebilir kaynaklardan elde edilen bu malzemeler, oksijen varlığında biyolojik olarak çözünebilmektedir